توصیه های کارشناس تغذیه برای روزه داران

523 ١٠:٤٧ ق.ظ

کارشناس مسئول محترم واحد بهبود تغذیه شبکه بهداشت و درمان راز و جرگلان ضمن تبریک و آرزوی قبولی طاعات و عبادات ، بر اهمیت تغذیه مناسب در این ماه مبارک با توجه ساعات طولانی روزه داری ، تاکید نمودند. ایشان رعایت الگوی صحیح تغذیه و مصرف گروههای مختلف مواد غذایی را در وعده های غذایی ضروری دانسته و به برخی از نکات مهم اشاره فرمودند:

  • برای پیشگیری از کم آبی بدن به مقدار کافی بین وعده افطار و موقع خواب،‌ آب بنوشید.
  • به مقدار کافی در وعده‌های غذایی از سبزیجات و میوه جات استفاده کنید.
  • از مصرف مواد غذایی پر ادویه و حاوی قند بالا مانند شیرینی و شکلات به ویژه در سحر خوداری کنید و به جای آن به مصرف کربوهیدارت‌های پیچیده‌تر توجه ویژه‌ای داشته باشید.
  • از مصرف مقادیر زیاد نوشیدنی های کافئین دار مانند قهوه ، چای و نوشابه به خصوص در هنگام سحر پرهیز کنید. کافئین موجود در این نوشیدنی‌ها باعث دفع زیاد ادرار و در نتیجه  کم آبی و از دست دادن مواد معدنی مورد نیاز بدن در طول روز می شود.
  • از مصرف غذاهای چرب و سرخ شده پرهیز نمائید. غذاهای چرب باعث سوزش سر دل، سوء هاضمه و اضافه وزن می شوند.
  • سیگار یک عامل خطر برای سلامتی است. اگر نمی توانید یکدفعه سیگار را ترک کنید چند هفته قبل از ماه رمضان به تدریج شروع به کاهش استعمال سیگار نمایید.
  • سعی کنید فاصله بین افطار و شام کوتاه باشد.
  • قبل از شام آب میل نکنید.
  • اگر حجم غذا ی شام بیش از حد باشد، هم خواب را تحت تاًثیر قرار میدهد ، هم مانع خوردن غذا در سحر خواهد شد و هم تکرار آن باعث سوء هاضمه و بروز بیماری های گوارشی خواهد شد.
  • حجم شام باید آنقدر کنترل شده باشد که مانع خوردن میوه جات را نشود.
  • اگر بعد از شام قصد خوردن تنقلات را دارید، از قبل میزان شام را کنترل نمایید.
  • آنچه در مورد خوردن سحری قابل ملاحظه است ، در مورد شام هم صادق است.


از مجموع 1 رأی

فاقد نظر